vrijdag 25 maart 2011

Bodi Bill - What?


Het staat uiteraard al lang vast dat Duistland een mooie electro-traditie heeft. Maar haar elektronica klinkt niet zelden nogal robotesk, hard en zeer technisch. Met het Berlijnse Bodi Bill (Alex Amoon, Fabian Fenk en Anton K. Feist) komt daar echter verandering in. Hun fenomenale nieuwe album What? kwam uit op 18 maart en laat ons een soulvolle en erg levendige kant van Duitslands Komputerwelt zien.

Ik weet niet al te veel over deze heren, noch over hun album, maar de belangrijkste voorwaarde om erover te schrijven is alvast vervuld: de muziek is zeer goed. Aan de ene kant doet What? me wat denken aan een sobere Simian Mobile Disco, maar daarnaast is Bodi Bill eveneens gewoon een indie pop band, een nummer als Garden Dress heeft zelfs niets meer met enige elektronica te maken.


Het trio beperkt zich duidelijk niet tot één genre. Zo is The Net licht gebaseerd op latinomuziek terwijl And Patience en single Hotel soms wat naar dubstep neigen. Die laatste song is trouwens voorzien van Karin Dreijer Andersson-achtige backing vocals.

Mijn favourite nummers zijn het sexy Pyramiding en Brand New Carpet. Ook de 'hidden track' achter Friends is bijzonder leuk.

Download en stream hieronder gratis Hotel (legaal via officiële website BB)



Tracklist:

1 Paper

2 Brand New Carpet

3 Pyramiding

4 What

5 Garden Dress

6 The Net

7 And Patience

8 Hotel

9 Sea Foam

10 Friends + Hidden Track

Bodi Bill - Brand New Carpet by Sinnbus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten