maandag 27 december 2010

Octave Mouret - Oh, Mouret EP


Van bepaalde medestudenten hoor ik wel eens dat zij studeren met muziek, om niet in slaap te vallen, of omdat leren veel vlotter gaat onder een beat. Ik kan het alvast niet, maar voor zij die toch graag wat muziek hebben die hen niet al te fel af leidt, maar toch nog steeds van goede kwaliteit is en bovendien zelfs zeer interessant is: je vous présente Octave Mouret.

De heer Mouret is volgens mijn vage bronnen geen Fransman, noch is Octave Mouret zijn echte naam, voor zover ik weet komt hij uit Engeland en daar stopt zowat mijn informatie over zijn persoon.

Op muzikaal vlak bracht hij al een album uit, A Small Shed To The Bottom Of The Ocean. Verder releaste hij in samenwerking met Polar Bear de uitstekende song Locked Doors.

Meer recent, laten we zeggen deze maand, brengt hij een nieuwe EP uit, Oh, Mouret. Volgens hemzelf zou de EP bij Witch House à la SALEM aanleunen, en dat doet het in zekere mate ook, doch zeker niet helemaal. Het is alleszins erg donker, zeer ambient, elektronisch en zalig experimenteel met hier en daar wat IDM. Daarnaast is 'Oh, Mouret' in feite helemaal geen makkelijke muziek, het duurt even voor je het kan appreciëren, en dat maakt het natuurlijk erg interessant.
Dankzij die angstige witch house vibe worden de studenten er bovendien aan herinnerd om het naderende gevaar der examens niet uit het oog te verliezen en zich te concentreren op hun werk. Leren of sterven!

Bovendien mag u, indien u momenteel niet onder het juk der examens ligt, natuurlijk ook van zijn werk genieten.

U kan de EP gratis downloaden via Bandcamp!

Beluister ze hier:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten