donderdag 30 december 2010

The Middle East - Jesus Came To My Birthday Party EP


"We’re from Townsville, Australia and we play music", meer heeft The Middle East niet over zichzelf te vertellen op de offciële website. Mijn kennis strekt al niet veel verder, buiten het feit dat ze in 2008 hun debuutalbum uitbrachen en ondertussen nog een EP hier en daar op de markt zwierden.

Deze maand zette de band een nieuwe song op Myspace die als single of EP gereleaset zal worden onder de naam Jesus Came To My Birthday Party. Leden Jordan Ireland, Rohin Jones, Bree Tranter, Joseph Ireland, Mark Myers, Jack Saltmiras en Mike Haydon zetten hun beste beentje voor en het resultaat is dan ook uiterst geslaagd. Jesus Came To My Birthday Party is een topsong die wat weg heeft van Arcade Fire, maar dan meer folk-ish.
Dat folkgehalte wordt nog meer hoorbaar op het geweldige Western, al moeten het eerder country genoemd worden, zeker met al dat banjo-getokkel.
De laatste track op deze EP is de instrumentele piano-track Sydney To Newcastle. Op de achtergrond hoort u een soort stationsomroeper of ander geroezemoes terwijl een prachtige serene pianocompositie de hoofdrol op zich neemt.

Tracklist:

1.Jesus Came to My Birthday Party

2.Western
3.Sydney to Newcastle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten