maandag 27 december 2010

Discoballistic - Tales Of The Spirit Nandor EP


Begin deze maand maakte ik nog maar net kennis met de Antwerpse electromuzikant Discoballistic toen hij in Gent voor SALEM inviel. En nu trakteert hij me al op een mooi kerstcadeau, zijn nieuwe EP, Tales Of The Spirit Nandor. Waarlijk enen mensch waarop gij kunt vertrouwen en bouwen!

Meneer Ballistic is nog steeds verzot op synths en zijn electro ruikt nog steeds lichtjes 'Nantais' maar toch is er iets veranderd ten opzichte van Sounds of Light and Fury, zijn debuut EP uit 2009. Zo hoort u in Medieval Traveller een stukje Kraftwerk van het vroege type, terwijl Monogrammist meer 'wave' aanvoelt.
Follow the Constellation of Lazers en On The Right Trail zijn wat meer up tempo maar verliezen niets van de experimentele magie die deze EP uitademt.

Discoballistic is blijkbaar een fan van Fantasy, dat is immers zowat het thema van de EP, mooie Middeleeuwse fantasy. Ook de halve Breughel die hij als cover art gebruikt past daar perfect bij. Mocht het u interesseren, het betreft 'Jagers In De Sneeuw' van Pieter Breughel de Oudere. Het hangt momenteel in het Kunsthistorisch Museum van Wenen, waar ik het deze zomer nog heb zien hangen.
Zo ziet u maar, naast goede electro brengt Discoballistic u impliciet een stukje kunstkennis bij. Gut.

U kan de EP gratis downloaden via Soundcloud:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten