vrijdag 17 december 2010

Salter Cane - Sorrow


U zal geen review over het werk van Salter Cane vinden waarin deze band niet met de machtige Nick Cave vergeleken wordt. Terecht, want de gelijkenis qua stijl en stemgeluid is treffend, dat laatste is vooral te wijten aan zanger Chris Askew.

Voor de rest bestaat deze folk-rockband uit Jessica Spengler (bass), Jamie Freeman (drums) en Jeremy Keith (bouzouki). Een bouzouki is een Griekse gitaar en haar geluid is draagt naar mijn mening erg bij tot de hoge kwaliteit van dit album. Want gelijken op Nick Cave is één ding, hetzelfde niveau halen is een pak moeilijker, maar dit viertal uit Brighton (UK) slaagt daar zonder problemen in. Toegegeven, ze zijn geen jong bandje meer, dus de bakken ervaring zullen daar wel voor iets tussen zitten.


Gek genoeg noemen de leden vooral Joy Division als hun grote inspiratiebron, gelukkig kan het nooit kwaad om inspiratie uit de beste Engelse band ooit te halen.
Het nieuwe album Sorrow is een prachtstuk en ik zou het zelfs hoogst verslavend durven noemen. De prachtige stem van Askew, de uitstekende melodiën en songcomposities en het opzwepende gitaargeluid van zowel de akoestische gitaar als de bouzouki maken dit album onweerstaanbaar goed.

Als ze hun album wat vroeger hadden uitgebracht hadden ze waarschijnlijk wel de top 80 gehaald. Eén ding staat alvast, het nummer The Truth Is Nothing komt sowieso in het lijstje met de beste nummers van 2010 terecht, het is dan ook zonder twijfel het extreem hoge hoogtepunt van dit album. Maar ook de andere nummers zijn uw oneindige adoratie meer dan waard.


Tracklist:

1 Black Swollen River
2 Sorrow
3 Anomie
4 The Truth Is Nothing
5 Something Broken
6 Amelia
7 The Angel Choir
8 Cut It Down
9 Maudelaine

Sorrow by saltercane

Geen opmerkingen:

Een reactie posten