woensdag 29 december 2010

Woodland Choir - Serenity Rise


Als u de naam Woodland Choir zo leest zou u meteen vermoeden dat het om een anglo-amerikaanse folk band gaat, maar u bent verkeerd. Woodland Choir is zelfs geen echte band, maar het solo-project van Attila Bakos, een echte Magyar, een Hongaar.

Serenity Rise is Attila's eerste album in acht jaar, maar inmiddels al zijn vierde LP sinds 1999. Ik blijf u het antwoord op de vraag of dit album beter is dan zijn vorige schuldig maar ik kan u alvast beamen dat Serenity Rise meer dan de moeite waard is.

Het is bovendien geen typisch modern folk album, hoewel hij wel in het Engels zingt zitten er ook Oost-Europese elementen in zijn songs, zo klinken bepaalde gitaargeluiden wat balkanesk en als u naar Tavern luistert hoort u een huzarenkoor brullen.

Daarnaast is Attila gezegend met een mooie stem, ze klinkt soms even verfijnd als die van Owen Pallett, dan weer krachtig en groots. Het gitarenspel is bovendien ronduit lyrisch en in combinatie met de andere instrumenten lijkt dit album eerder thuis te horen in de wereld van de prachtige baroque pop dan in het rurale folkgebeuren.

Wie enkel van ingetogen folk houdt blijft dus beter ver weg van bepaalde tracks, al zitten er een paar zeer serene nummers tussen, zoals de instrumentale afsluiter Farewell en opener Welcome.

Maar kom, hoe vaak luister u naar Hongaarse muziek? Een experimentje kan geen kwaad.

Tracklist;

Tracklist:
1 Welcome
2 Spring
3 Safe Here
4 The Tavern
5 Tragedy’s Eyes
6 Serenity Rise
7 Traveller
8 Time
9 Farewell


Traveller:



Welcome:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten