vrijdag 21 oktober 2011

Shinichi Osawa & Paul Chambers - Singapore Swing

De vruchtbare samenwerking tussen de Japanse electro-house ster Shinichi Osawa en de Belgische electroheld Paul Chambers kwam deze zomer tot een hoogtepunt: de langverwachte release van hun debuut Singapore Swing (te onderscheiden van de gelijknamige EP en single).

Paul Chambers werd in 2008 ontdekt door de Soulwax-broeders, waarna ze hem over de hele wereld meezeulden en kennis lieten maken met de groten der aarde. Onder die groten mag u zeker en vast Shinichi Osawa reken, hij is al jaren een vaste waarde in het electro circuit (in de eerste plaats uiteraard zeer geliefd in Japan) en hij bracht vorig jaar nog een erg goed album genaamd SO2 uit (op dit album stond de originele single Singapore Swing).

Daar ik al behoorlijk bekoord werd door het veelzijdige solo-album van Osawa, word ik nu pas volledig weggeslagen door het staalharde Singapore Swing. Het is een zalige mix van Duitse knal-electro à la Boys Noize, Acid House en Belgische New Beat. Het klinkt vrij donker, soms zelfs smerig, licht industrieel en heel erg intens. Maar voor u schrik krijgt, Singapore Swing heeft daarnaast ook iets elegant, iets wereldlijk en menselijk, een zekere swing...

Op de eerste plaats is er natuurlijk fantastische club edit van Singapore Swing. Maar daarnaast lijkt het hele album wel op een geniale mix van stuk voor stuk topnummers, het is een plaat waarvan je spontaan op je bureaustoel begint te dansen. Van de single Singapore Madness tot het geweldige Iris, mijn favoriete track. Ik heb dit jaar nog maar bitter weinig echte electro van deze kwaliteit gehoord.

Deze review komt misschien een paar maanden te laat, maar dat geeft niet (tenzij u protest aantekent), deze release kreeg immers véél te weinig aandacht in België!

Tracklist:

01. Opener
02. Singapore Madness
03. XLF
04. You Are Correct
05. Singapore Swing (SS Club Edit)
06. Iris
07. Fuzzbox 
08. Chilloutro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten