maandag 17 oktober 2011

Futurecop! - The Adventures Of Starpony

Futurecop! bestaat uit de twee Britse landverraders Manzur Iqbal en Peter Carrol. Landverraders? Misschien in meer nationalistische tijden. Vandaag is het zeker aanvaardbaar om als synth pop band uit Manchester compleet tot de Franse 80's electro scene te horen. In het verleden waren er zelfs banden met de Valerie blog/collectief, naast de duidelijke invloed van Valerie-artiesten zoals Anoraak en College stond Futurecop! ook op de fantastische compilatie Valerie And Friends.

Futurecop! is trouwens niet de enige Brit die in dit plaatje past, ook het Londense Fear Of Tigers hoort tot dezelfde school. In dit uitstekend gezelschap weet u meteen wat voor zalige elektronische 80's muziek op de nieuwe EP The Adventures of Starpony te horen valt. Futurecop! koos de juiste tijd voor de release, want de erg goede en succesvolle film Drive (van Nicolas Winding Refn meteen sublieme rising star Ryan Gossling in de hoofdrol) is eveneens voorzien van een heleboel uitstekende Franse 80's electro (o.a. van College), waardoor dit genre misschien terug wat meer erkenning krijgt.

The Adventures of Starpony is een briljant stukje synth pop. Het is een feest. Extreem dansbaar, warme synths en mooie vocals. Het is van Barretso's eerste EP geleden dat ik nog zoiets gehoord heb. Iqbal en Carrol hebben ook wel hulp gekregen van een heleboel (vrij onbekende) gastartiesten, vooral om de vocals te verzorgen. Het resultaat is om van te smullen. Let op de afsluiter, een MPM remix van Starworshipper: Kylie op haar best (al is het niet Kylie maar Starsett die we horen). Mijn favorieten zijn Street Hawk en Is It A Crime.

Deze geweldige EP is uit sinds vorige week, u mag ze absoluut niet aan u voorbij laten gaan.

Tracklist:

01 - The Only Way (feat. Keenhouse)
02 - Street Hawk (feat. Jane Hanley)
03 - Afterburner (feat. Renegade)
04 - Is It a Crime (feat. Captain Capa)
05 - Far Away (feat. My Tiger My Timing)
06 - Starworshipper (MPM Remix)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten