maandag 10 oktober 2011

Pressed And - Imbue Up

Pressed And is muziek voor James Blake-fans die graag een stap verder willen gaan, of voor de minnaars van zijn oudere obscure werk. Het duo - bestaande uit Andrew Hamlet en Mat Jones - is niet bang voor het experimentele, en laat daarbij het commerciële gelukkig ver achter zich. Hiermee bent u meteen gewaarschuwd dat Pressed And niet meteen makkelijk maar wel erg interessant is.

Na de Post-Ad For Sync EP uit het voorjaar releasete de band onlangs de allereerste single genaamd Raid (gratis te downloaden via RCRD/LBL). Dit als voorsmaakje van de eerste LP in cassettevorm: Imbue Up, uit op 4 november via Crash Symbols). Hoewel het duo onmogelijk te klasseren valt in bestaande genres (sommigen noemen het "post-chill wave") heeft ze duidelijk haar vaste stijl die neerkomt op een chilled down, r&b en psychedelisch electro-synth gebeuren.

Van de zeven nummers op het album is het fantastische Raid zonder twijfel één van de meest bevattelijke, al vindt men vast en zeker ook in de andere tracks een zekere structuur. Alleen bij Shoreditch raak ik zelf de weg wat kwijt... maar dat kan ook eens tof zijn! Persoonlijk gaat mijn voorkeur voorlopig uit naar het complexe Blue Noun.

Bij Imbue Up hoort trouwens een door het Ackland Art Museum gesponsorde gelijknamig filmproject, bestaande uit zeven kortfilms (per track eentje dus). Zij zullen op 10 november in première gaan in Chapel Hill, Carolina.

Laat Imbue Up tot u doordringen ook al vergt het mogelijk wat moeite (al hoeft dat zeker niet zo te zijn). En ach, zij die enkel naar hersenloze "muziek" luisteren lezen deze blog waarschijnlijk toch niet - want uiteraard is dit een zeer discriminerende blog die enkel en alleen bedoeld is voor de muzikale elite.

Tracklist:

1. Fire Shelf
2. Etching
3. Soul Muffin
4. Blue Noun
5. Parties
6. Shoreditch
7. Raid

Geen opmerkingen:

Een reactie posten