vrijdag 3 juni 2011

Selebrities - Delusions



Selebrities is het Brooklyn-based trio dat ons eind 2010 zeer aangenaam verraste met de debuut EP Ladies Man Effect. Nu zijn Maria Usbeck, Jer Robert Paulin en Max Peterson terug met een geweldig album genaamd Delusions, uit via het hippe Cascine (Chad Valley, Shine 2009, Jensen Sportag,...).

Deze New Yorkers hebben nog steeds de ongelofelijke kwaliteit om zichzelf om te toveren tot Noord-Engelse synth-poppers. U kan ze zien als een Amerikaanse tegenhanger voor Mirrors, maar dan een tikkeltje meer lo-fi, en uiteraard met een vrouwelijke zangeres in plaats van de prachtige mannenstem van James New.


Delusions is zo een van die albums waar je gewoon gelukkig van moet worden, ondanks de stevige concurrentie van Digitalism's I Love You, Dude en Cults' eponieme debuutalbum gaat Selebrities deze week toch met de eerste prijs lopen. Het album is dan ook een vat vol catchy en zomerse popsongs, ideaal voor het huidige weer.

Van hun EP zijn enkel Time en Secret Garden overgenomen, geheel terecht, want het zijn allebei nog steeds formidabel topnummers en hoogtepunten. Van de nieuwe nummers kunnen vooral de coole titeltrack, Living Dead, Into The Night en Sunset mij bekoren.

Delusions is een parel, klaar om op gedanst te worden. Enjoy.

Tracklist:


1. Delusions 3:57
2. Living Dead 3:18
3. 46th & Bliss 3:24
4. Can't Make Up My Mind 3:00
5. Secret Garden 3:32
6. Forgotten 3:15
7. Interlude 2:35
8. Time 3:23
9. Into The Night 3:40
10. Sunset 4:14

Geen opmerkingen:

Een reactie posten