donderdag 16 juni 2011

Com Truise - Galactic Melt

De New Yorkse (in feite woont hij nu in New Jersy) producer Com Truise (echte naam: Seth Haley) schopte het de afgelopen twee jaar tot een van de meest beloftevolle revelaties in het chillwave/electro-genre. Afgelopen voorjaar werden we al aangenaam verrast met zijn geweldige Fairlight EP, maar dinsdag (14 juni) kwam eindelijk het debuutalbum Galactic Melt uit via Ghostly International (Gold Panda, Deastro, Matthew Dear, Solvent, School Of Seven Bells,...). Laat me u nu al verwittigen, het is uw kostbare tijd waard, dus schuif die onbelangrijke zaken waar u momenteel mee bezig bent even opzij indien het u zou believen.

Mijn bewondering gaat op de eerste (maar minder belangrijke) plaats naar de fraaie cover art van Galactic Melt. Com Truise stond altijd al voor een uitstekende artistieke vormgeving, maar dit simpele doch intrigerende ontwerp vind ik toch wel heel erg geslaagd. Bovendien, is het design, voor zover ik begrepen heb, van Haley zelf. En voor een do-it-all heeft onze samenleving uiteraard alleen maar respect.


En in zekere zin, valt de muziek op Galactic Melt parallel te beoordelen met de cover art. Het is kunstzinnige en fraaie maar ook aparte muziek. Zelfs in het chill wave milieu kom je amper artiesten tegen die echt in de buurt van Com Truise komen. Zijn extreem relaxe sci-fi stijl wordt gekenmerkt door een geruststellende verfijning en -ondanks alle elektronica- een zeer warme aanpak, die ergens doet denken aan het Franse Valerie collective.

Galactic Melt is zonder twijfel een voorlopig hoogtepunt in Com Truise's carrière. De tien splinternieuwe tracks zijn bijna allemaal instrumentaal, op VHS Sex en Flightwave na. Maar zelfs in die nummers klinken de vocals amper menselijk. De nummers hangen zeer duidelijk samen, maar toch gaan ze nooit vervelen. Een hoogtepunt kiezen is moelijk bij dit album, maar als u erop staat ga ik voor Brokendate, voor mij gewoonweg de meest complete track.

Com Truise's debuut is een must-hear, maar dat wist u ondertussen vast al.

Tracklist:

1 Terminal
2 VHS Sex
3 Cathode Girls
4 Air Cal
5 Flightwave
6 Hyperlips
7 Brokendate
8 Glawio
9 Ether Drift
10 Future World

Download via Bancamp (6,97 EUR).

Com Truise - Brokendate by daftdreamy

Com Truise - VHS Sex by daftdreamy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten