maandag 6 juni 2011

John Maus - We Must Become The Pitiless Censors Of Ourselves


De zesentwintigjarige John Maus uit Austin, Minnesota is bezig met zijn doctoraat in de politieke wetenschappen te halen, daarnaast is hij al doctor in de filosofie met een academische functie aan de Universiteit van Hawaii. Toch vond deze academicus-muzikant de tijd om zijn derde album We Must Become The Pitiless Censors Of Ourselves af te ronden en bovendien de halve wereld rond te reizen voor zijn afgelopen tour.

Maus is gezegend met een prachtig diepe Ian Curtis-stem, maar ook zijn charmante dreamy synth pop doet aan de 80's denken. Maar zo beperkt is het allemaal niet, hij is niet voor niets een ex-lid van Ariel Pink's Haunted Graffiti en van Panda Bear. Ik durf het dan ook amper pop te noemen. Wat dan wel? Tja.


WMBTPCOO is sowieso een parel. Songs als Quantum Leap, Keap Pushing On en Cop Killer doen me in de lucht springen van vreugde. Meer nog, geen enkel nummer laat het naar mijn mening ook maar een beetje afweten. Maus wordt vaak een componist genoemd in plaats van een muzikant, als men daarmee bedoelt dat Maus een trede boven de rest staat met zijn eigenaardige maar oh zo geniale muziek, dan kan ik die redenering probleemloos volgen. Vergeet vooral niet eens naar de nieuwe video van het fantastische Believer te kijken!

We Must Become The Pitiless Censors Of Ourselves komt in Europa uit op 27 juni via het Britse Upset The Rythm Records (Future Islands, Former Ghosts, Bird Names,...).

Tracklist:

01. Streetlight
02. Quantum Leap
03. … And The Rain
04. Hey Moon
05. Keep Pushing On
06. The Crucifix
07. Head for the Country
08. Cop Killer
09. Matter of Fact
10. We Can Break Through
11. Believer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten