dinsdag 7 juni 2011

Chad Valley - Equatorial Ultravox EP


Schreef ik gisteren over het beste album van de week (John Maus - We Must Become The Pitiless Censors Of Ourselves), dan gaat het vandaag over dé EP van de week, meerbepaald Equatorial Ultravox van rising star Chad Valley.

Eind vorig jaar leerde ik deze Oxfordiaan - in het dagelijkse leven ook wel Hugo Manuel genoemd - kennen met zijn fantastische eponieme debuut EP van eind 2010 (daarnaast ook als frontman van Jonquil). Toen zat hij nog bij het hippe Franse Maman Records, maar Equatorial Ultravox komt uit via Cascine Records (Selebrities, Shine 2009, Jensen Sportag), minstens even hip en goed op weg om een van de betere jonge labels van 2011 te worden. In het Verenigd Koninkrijk word de EP gereleaset via Loose Lips Records (Azari & III,...).


Chad Valley heeft sinds 2010 al heel wat aan populariteit gewonnen en zeg maar zijn rechtmatige plaats verworven in het chill wave/balearic genre. Op een bepaald moment was hij zelfs een van de meest besproken artiesten op de mondiale muziekblogs. En met deze nieuwe en uiteraard geweldige EP bevestigt hij weeral zijn talent, dus we kunnen stilaan uitkijken naar een veelbelovend debuutalbum.

Equatorial Ultravox EP komt uit op 20 juni 2011.

Tracklist:

1. Now That I’m Real
2. Reach Lines
3. Shell Suite
4. Acker Bilk
5. Fast Challenges
6. I Want Your Love
7.Shapeless


Geen opmerkingen:

Een reactie posten