dinsdag 15 februari 2011

Warm Ghost - Uncut Diamond EP


Wil je een hippe indie band starten? Eén tip, geef jezelf een naam met 'ghost' erin. Hipper kan niet! Na Team Ghost, Holy Ghost!, Former Ghosts, These Ghosts en Ghost In The Water is er nu Warm Ghost, zowaar een 'band to watch'.

Warm Ghost is een nieuw project van Paul Duncan, een muzikant in hart en nieren die al met Bear In Heaven, Grizzly Bear en vele anderen samenwerkte. Met de komst van Oliver Chapoy is Warm Ghost inmiddels een duo geworden. In voorbereiding van hun eerste langspeeldebuut releasten zij de fantastische Uncut Diamond EP. De sound is vrij duister, doch niet 'witch house duister' en kent invloeden van 80's synth pop, cold wave en new wave, bovendien houdt het duo best wel van wat dramatiek à la Depeche Mode, maar het gaat gelukkig nooit over the top.

De EP is ronduit formidabel, Duncan en Chapoy verheffen hun muziek tot echte kunst, en deze kunst hoort thuis in een vernieuwend (ondanks het hoge vintage-gehalte) en wereldberoemd museum. De dromerige arty sfeer die de EP uitademt is een lust voor het oor, en dat kan enkel naar meer verlangen!

Tracklist:

1 Open The Wormhole To Your Heart
2 Without A Danger
3 Claws Overhead
4 Uncut Diamond
5 Resignation Rights
6 Let My Angst Unfold in the Water like a Hound's Tongue



Claws Overhead

Geen opmerkingen:

Een reactie posten