dinsdag 22 februari 2011

Pale Sketcher - Seventh Heaven EP


Justin K. Broadrick is vooral bekend van zijn werk met Godflesh en Jesu, twee heavy metal bands. Met zijn nieuwe project Pale Sketcher vervangt Broadrick -vaak een 'titan of metal' of zelfs een 'icon of rock' genoemd- de zware gitaren door electro/drum-computers en synthesizers. Het resultaat is een fantastische mix van dubstep/breakbeat, IDM en elektronische shoegaze en ambient. Die zware shoegaze valt niet zomaar uit de lucht, ze kwam immers ook al in Jesu voor.

De Seventh Heaven EP is de opvolger van debuut Pale Sketches: Demixed, het kwam op 15 februari uit onder Ghostly International (Com Truise, Deastro, Gold Panda, Solvent,...), een uitermate geschikt label voor een project als dit.


Vooral de eerste twee nummers verbazen mij zeer in een positieve zin, Seventh Heaven doet dat met zijn repetitieve chaos, The Rainy Season vertouwt op zijn zware IDM à la Moderat. De King Midas Sound remix van Washing It Al Away is een beetje een buitenbeentje en verstoort helaas het donkere aura van deze EP. De laatste songs zijn beiden erg ambient, maar ze verschillen toch qua stijl en klankkleur, het gaat in feite van zwart naar grijs.

Ik had graag wat meer gehoord in de stijl van The Rainy Season, maar deze EP is niettemin een mooi muzikaal experiment.

Tracklist:

01 Seventh Heaven 04:52
02 The Rainy Season 04:42
03 Wash It All Away (King Midas Sound Remix) 04:43
04 Resonanz Therapie Musik 04:56
05 Drag Your Feet 05:03

Seventh Heaven


The Rainy Season:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten