vrijdag 18 februari 2011

Hey Rosetta! - Seeds


Hey Rosetta! is in de tweede helft van de jaren 2000 uitgegroeid tot een van Canada's beste rockbands. De groep uit New Foundland bracht deze week (15 februari) haar derde album Seeds uit, zowaar een muzikaal hoogtepunt.

De sound van Hey Rosetta! is erg Canadees, de invloed van landgenoot Arcade Fire is dan ook duidelijk hoorbaar. Toegegeven, Seeds haalt nog niet het niveau van The Suburbs, maar het komt alvast dicht in de buurt. Daarmee weet u alvast nu al dat de kwaliteit van deze plaat torenhoog is.

De eerste albums wisten al vele prijzen binnen te sprokkelen, en aangezien critici nu al erkennen dat Hey Rosetta! met het nieuwe album duidelijk gegroeid is belooft 2011 een mooi jaar voor ze te worden, hopelijk met een Europese tour als gevolg.

De harde kern van de groep bastaat uit zanger Tim Baker, basgitarist Josh Ward , lead gitarist Adam Hogan en drummer Phil Maloney die de traditionele instrumentatie van de indie rock band verzorgen, daar rond wordt een strijkersensemble geweven dat voor de geweldig rijke sound zorgt, bovendien laat Baker af en toe zijn piano skills horen. Het sublieme resultaat is een cinematic soort van indie/baroque folk/rock, een hele mond vol dus.


Seeds is simpelweg een fantastisch avontuur van onverwachte sensaties, ontroerende melodieën en feestelijke folkuitbarstingen. Baker zet zijn beste vocale schoentje voor, zijn stem gaat waarlijk zeer goed samen met de composities. Enkele nummers om zeker op te letten: het dramatische New Sum (Nous Sommes), het hevige Welcome, het wondermooie en Arcade Fire-eske Yer Fall (let op de piano!) en ten slotte het fantastische Parson Brown waar de strijkers, nee zeg maar een half symfonisch orkest de hoofdrol opeist. Ik hoor zelfs een hoorn, een hobo en een dwarsfluit! Het einde van dit nummer, waarbij er collectief gehyperventileerd wordt, is ronduit hilarisch. Kijk bovendien zeker eens naar de leuke clip voor Yer Spring.

Hey Rosetta levert met Seeds een waar meesterwerk dat haar label Sonic (uit thuisstad Halifax) vast verheugd heeft.

Tracklist:

1 Seeds
2 Yer Spring
3 Young Glass
4 Bricks
5 New Sum
6 Downstairs
7 Welcome
8 Seventeen
9 Yer Fall
10 Parson Brown
11 Bandages












Geen opmerkingen:

Een reactie posten