vrijdag 4 februari 2011

Cloud Nothings - Cloud Nothings


Ik ben wat laat met deze review, Cloud Nothings eponieme debuutalbum kwam immers vorige maand al uit bij Carpark Records (Beach House, Dan Deacon, Montag, Toro Y Moi,...) en is ondertussen al gerecenseerd door zowat alle belangrijke critici waaronder Pitchfork (7.9/10), Humo (3/5) en The Guardian (3/5).

Desondanks maak ik graag even tijd om deze plaat even te promoten. Cloud Nothings, het project van Clevelander Dylan Baldi maakt al een tijdje furore (o.a. met de Turning On EP van 2009) in de indiewereld. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat zijn debuut zoveel aandacht krijgt, al zijn de kritieken nooit echt supergoed, ze tevens nooit negatief. Een 7.9 van Pitchfork krijgen is trouwens al een hele prestatie, zeker voor een debuut.


Zowat alle blogs en magazine's smijten Baldi meteen in het lo-fi hokje, waar ongetwijfeld een waarheid achter zit, maar daarnaast en bovenal klinkt baldi's muziek toch vooral als zeer eerlijke en speelse garage/surf/punk rock à la Wavves. De onuitputtelijke energie van een tiener (die niet aan de drugs/sigaretten zit en aan sport doet) spat van de plaat af, Baldi's ongeschoolde jongensstem en het crappy opnamemateriaal geven het album een zeer pure en leuke sound. Ook de enthousiaste bijdragen van de andere bandleden vormen een meerwaarde, vooral daar waar Baldi zich in het verleden enkel met een computer kon behelpen.

Van zo een album word ik nu eens waarlijk goed gezind. Het gaat razensnel vooruit maar men vergeet zeker niet zich rot te amuseren tijdens het luisteren. Er steken een paar hoogtepuntjes in waaronder Should Have en Rock maar alle nummers samen vormen pas echt een mooi staaltje indieplezier. SUCH FUN! (Miranda rules!)

Tracklist:

01 - Understand at All
02 - Not Important
03 - Should Have
04 - Forget You All the Time
05 - Nothing's Wrong
06 - Heartbeat
07 - Rock
08 - You're Not That Good at Anything
09 - Been Through
10 - On The Radio
11 - All the Time



Rock

Geen opmerkingen:

Een reactie posten