maandag 14 februari 2011

Rainbow Arabia - Boys And Diamonds


We hebben lang moeten wachten, maar eindelijk is het zover. Rainbow Arabia's eerste debuut album ligt op 28 februari in de winkel. Al zal Boys And Diamonds waarschijnlijk niet in bijzonder veel Belgische winkel verkrijgbaar zijn.

Het koppel Danny en Tiffany Preston uit LA trokken mijn aandacht in 2009 ben veroverden mijn hart met de fantastische Kabukimono EP van datzelfde jaar. Het langspeeldebuut werd eigenlijk al in de tweede helft van 2010 verwacht maar met enige vertraging is het er nu toch.

Rainbow Arabia is onclassificeerbaar, wie het toch probeert komt uit bij tropical ethno-electro, world-beat new wave of 'fourth world pop' wat niet zozeer slaat op "de vierde wereld" a.k.a. de armen van het rijke Westen, maar op een moderne muziekstijl met invloeden van verschillende culturen en tijden. Ikzelf hou het lekker vaag op psychedelische en experimentele electro-pop met een tropisch kantje.


Boys And Diamonds blijkt gelukkig het wachten meer dan waard te zijn, het duo haar originele sound vertaalt zich in een uniek popalbum met vrolijke percussie en synths. Niet alleen Danny en Tiffany verdienen onze dank maar tevens producer Butchy Fuego (ook bekend van zijn werk voor M.I.A.) voor zijn arrangementen en beats, Dylan Ryan van Icy Demons voor de percussie op Nothin Gonna Be Undone, en Mudrock die het album heeft gemixt.

Mijn favoriete nummers zijn het strakke Blind en het zalig besynthiseerde This Life Is Practice en Mechanical.

Tracklist:

01. Boys and Diamonds
02. Without You
03. Nothin Gonna Be Undone
04. Blind
05. Papai
06. Jungle Bear
07. Hai
08. Mechanical
09. This Life is Practice
10. Sayer
11. Sequenced

Without You:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten