vrijdag 4 februari 2011

Puro Instinct - Headbangers In Ecstasy


Puro Instinct is de band rond De blonde zusters Skylar en Piper Kaplan uit L.A. Tot vorig jaar stonden ze bekend als Pearl Harbor maar na hun tour met Ariels Pink's Haunting Grafari herdoopten ze zichzelf en begonnen ze aan een eerste plaat te werken. Dat debuutalbum kreeg de naam Headbangers In Ecstasy, het wordt op 22 Februari uitgebracht bij Mexican Summer (Best Coast, Real Estate, Nite Jewel, Washed Out,...).

Naast de zusters Kaplan bestaat Puro Instinct uit Cody Porter, Jessie Clavin, Mike Baum en 'Crazy Murray'. Na hun tour met Ariel Pink waren zowat alle bandleden werkloos en door het lange touren waren hun sociale buiten-muzikale relaties hevig verstoord. Op elkaar aangewezen, met een zee van tijd en een nieuwe naam vonden de bandleden genoeg inspiratie om Headbangers In Ecstasy in het leven te schoppen.

Puro Instict is meer dan de zoveelste girlsband uit Californië, hun psychedelische dream pop is het werk van professionele muzikanten die weten wat ze willen en doen. De kracht van hun sound zit vooral in de dreamy samenzang van Skylar en Piper en de gitaarriffs. Voor die riffs haalden ze trouwens inspiratie bij obscure Russische rock en pop bands uit de jaren 80.


Headbangers In Ecstasy is een goede trip vol psychedelica en zoete dromen. Naast de klassieke rock-instrumenten is er ook af en toe een saxofoon te horen, die krijgt zelfs een 'sort of' solo in Escape Forever. Twee songs mogen zich tot koning en koningin kronen, waarbij de laatste functie toebedeeld wordt aan Silvers of You. De scepter van het koninkrijk der drugsheadbanger ligt dan weer in de handen van het geweldige Stilyagi, tevens de eerste single van het album. Deze track herbergt bovendien de back in vocals van Ariel Pink. Ook het prachtige California Shakedown verdient een vermelding wegens haar prachtige akoestische gitaren en de fantastische vocale samenspel. Deze prachtsong zou de kroon van de koningin wel eens kunnen bedreigen. Spannend!

Dit debuut is dus wel degelijk de moeite, maar toch niet heel veel meer dan de moeite waard, waardoor u nog steeds muzikale winst maakt door het te beluisteren, maar het zal geen woekerwinst zijn. Indien u niet meer volgt: "kopen/beluisteren die handel!"

Tracklist:

01. KDOD 1
02. Everybody’s Sick
03. Lost At Sea
04. KDOD 2
05. Silky Eyes
06. Silvers of You
07. KDOD 3
08. Stilyagi
09. Escape Forever
10. KDOD 4
11. No Mames
12. Vapor Girls
13. California Shakedown
14. KDOD 5
15. Luv Goon

Silky Eyes (Live)


Stilyagi (feat. Ariel Pink)


California Shakedown

Geen opmerkingen:

Een reactie posten