woensdag 16 februari 2011

Souvenir - Travelogues


De Spaanse indie band rond zangeres Patricia de la Fuente en songschrijver/multi-instrumentalist J’aime Cristóbal gaat al sinds 2000 mee. In 2007 kwam er een opmerkelijke ommekeer voor de sound van de groep met hun vierde album 64, in de plaats van klassieke indie rock kwam synthy electro pop. Deze succevol carrieremove werd ook doorgetrokken op Drums, Sex and Dance uit 2009. Op dit album verscheen tevens hun eerste Engelse song.

Met hun nieuwe album Travelogues volgt of vervolledigt de band haar electro-avontuur. Sommigen zien de nieuwe plaat immers als het einde van de electro-triologie die sinds 2007 bezig is.

Er zitten opmerkelijk veel Engelse songs tussen, de rest worden naar goede gewoonte in het Frans gezongen. Ik moet eerlijk toegeven dat het Frans voor mij misschien nog wel een stuk beter werkt dan het Engels. Luister naar de catchy synth-pop op Dance It Away en Sinking Stone en je hoort in feite een duidelijke verwantschap met Fan Death (met een licht Spaans/Frans accent weliswaar). Maar de Franse nummers geven hen juist die enorm coole vintage disco à la Française uitstraling waar ik voor zo van hou.


Neem nu een verslavende nummer als Arrête-toi, Fan Death is verdwenen maar een zuivere (minder dirty) versie van Sexy Sushi -het bandje dat beroemd werd met hun lesbische en muzikale liefdesverklaring aan Franse politica Rachida Dati- verschijnt op de bühne.
Naast Arrête-toi zijn het strakke Talk To Me en het dreamy doch dansbare Peintures de Guerre de onbetwiste hoogtepunten op dit fraai staaltje Europese coolheid.

Travelogues komt uit op 21 februari 2011 bij Jabalina Música.

Tracklist:

1. Whispers In The NightWhispers In The NightWhispers In The Night (4:06)
2. Dance It Away (4:52)
3. Sinking Stone (5:34)
4. Arrete-Toi (4:10)
5. Taboo (4:00)
6. Coup De CoeurCoup De CoeurCoup De Coeur (5:52)
7. Talk To Me (4:35)
8. Peintures De Guerre (5:47)
9. Mots (3:48)

Souvenir - Arrête-Toi by Hadrianestou?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten