dinsdag 19 oktober 2010

Light Asylium - In Tension


Het is al even geleden dat ik nog zo enthousiast geweest ben over een ontdekking, maar u zal vlug begrijpen waarom.

Light Asylum
komt uiteraard uit Brooklyn, het duo is vooralsnog vrij onbekend, maar wordt stilaan opgepikt door blogs en ja zelfs door Pitchfork.
De kracht van deze band ligt voornamelijk bij de bovennatuurlijke stem van zangeres Shannon Funchess. Deze duistere dame leverde voorheen al vocals voor !!! en Telepathe.

Maar nu is het tijd om samen met haar mannelijke synthmachine, ook wel Bruno Coviello genoemd. De eerste bekendheid vergaarden zij met song Shallow Tears, waarvan u hieronder de video (inclusief freaky zingende baby!) kan zien.

En ondertussen is hun eerste EP, In Tension, een feit. Een meer dan uitstekende EP weliswaar.
Deze tour EP is enkel verkrijgbaar op hun optredens, maar met enig zoekwerk vindt u daar wel wat op. Ze bevat slechts vier tracks, stuk voor stuk erg indrukwekkend.
De eerste, A Certain Someone is echte 80's chill disco. Er bestaat trouwens behoorlijk wat verwarring over de naam van het nummer, de andere titel die de ronde doet is "A Certain Person". Welke de juiste is blijft voorlopig een raadsel.


Dark Allies is eerder experimentele post punk. Het is trouwens een ronduit geniaal nummer: duister, hard, punk, new wave, perfect.
Knights And Weekend is dan weer erg Joy Divisionesk. Stel u voor, Joy Division zonder Ian Curtis maar met Grace Jones als zangeres.

Tenslotte is er nog Skull Fuct. In tegenstelling tot de andere nummers klinkt het erg als Witch House. Al is er geen officiële of volledige band met de witch house beweging, toch doen mijn oren en de vooraanstaande MySpacevriendschappen met bands als Salem en Unison toch een zekere invloed van dit genre vermoeden. Het resultaat is dan ook een erg goed maar verdraaid angstaanjagend nummer.

Deze band belooft erg veel goeds maar vooral veel duisternis is het muzikale landschap van Brooklyn, en dus Amerika. Hun live-optredens zien er op youtube overigens memorabel uit. Voorlopig zit een Atlantische overtocht er helaas nog niet in.

Tracklist:

1. A Certain Someone (04:35)
2. Dark Allies (06:06)
3. Knights and Week-ends (04:29)
4. Skull Fuct (05:20)







Light Asylum - Knights and Weekends by jobology

Geen opmerkingen:

Een reactie posten