dinsdag 15 juni 2010

Vuvuzela's en andere irritante muziek.


Lang leve de zwarte medemens en zijn toeters. De vuvuzela, die dezer dagen voor de nodige ophef en hoofdpijn zorgt kan men echter moeilijk als een muziekinstrument beschouwen. Maar volgens de Fifa hoort het bij de de Zuid-Afrikaanse cultuur, met als gevolg dat het onze plicht is om verdraagzaam deze wonderlijke monotoon te ondergaan. (Verbod NU!)

Toeters zijn altijd irritant, maar ze kunnen ook irritant én leuk worden. Een zeer slecht voorbeeld daarvan is de hit Alors On Danse van onze sympathieke landgenoot Stromae.

Als uitstekend voorbeeld kan ik jullie de Torro Torro Remix van AutoErotique's Gladiator aanraden. Een en al opwindend getoeter, ondersteund door een stevige beat en een hoog tempo.
Zowel Torro Torro als AutoErotique is een electro-duo uit Toronto, voor zover ik weet behoren zij niet tot elkanders groep, Toronto is gewoon een fantastische stad met als gevolg een broeihaard van goede muziek. U kent ze misschien niet, maar AutoErotique heeft inmiddels al enige faam behaald met hun geniale remix van Lykke Li's Little Bit.



Een ander voorbeeld van leuke en irritante muziek is een van de laatste plaatjes van de Italiaan Nic Sarno. Om mooi in het Zuid-Afrikaanse thema te blijven klinkt zijn Mana Wasa erg afro-electro à la Buraka. Nog sneller als Gladiator en dubbel zo opzwepend. Sarno brengt ons helemaal in de juiste WK-sfeer. Helaas interesseert voetbal me geen *** (u dacht misschien "bal", maar het is veel obscuurder dan dat!).




Download: AutoErotique - Gladiator (Torro Torro Remix)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten