woensdag 30 juni 2010

Sexy Sushi - Cyril


Het zal u wellicht niet verbazen dat een duo dat zichzelf Sexy Sushi noemt én hun liefde in de vorm van een song aan de voormalige Franse minister Rachida Dati verklaarde, in staat is om een humoresk album te produceren. Zo stellen zij op hun MySpace: à l'occasion de la fête des morts de la musique, le ministère de la culture et Sexy Sushi vous invitent à découvrir leur nouveau disque "Cyril".

In de alternatieve scene van Frankrijk zal Cyril vast goed onthaald worden. Of hun succes de landsgrenzen zal oversteken valt nog af te wachten, maar ik wens het hen alleszins toe. Ook al zal uw mond niet openvallen van verbazing en komt het niveau nooit in de beurt van iets wat men zou omschrijven als 'hoogstaand', toch zijn enkele tracks het bewonderen waard.
Hoe ludiek hun muziek ook mag klinken, Sexy Sushi blijkt ergens toch met een zekere agressie te worstelen, of wat moet men denken van Fôret Mystique, Le Malin Qui Grandit En Moi (Het kwaad dat in me groeit) en Toute La Haine Qui M'Incarne? Die laatste is anders wel een erg goede song, ze doet me een beetje denken aan Stromae's hit (waarvan ik de naam al weer vergeten ben, Gelukkig) maar dan wél goed, begrijpt u?
Ook Oublie-moi heeft een neerslachtige ondertoon, aanstekelijk is het wel. De vettige beat en sexy vocals zijn op het Bettyeuze af, maar dan wél goed, again.
De muziek zelf is vaak ook vrij ruig met een lak aan finesse, maar dat past wel bij dit duo, het is dan ook een echt feestalbum geworden à la Vive La Fête. Electro règne ét gouverne lustig als Napoleon vóór Rusland.


Gelukkig weet Sexy Sushi al die agressie te kanaliseren als humor, Zo ook in Meurs Meurs Jean Pierre Pernault, JPP is blijkbaar een irritante nieuwslezer van TF1, waarschijnlijk vergelijkbaar met Ben Crabbé en consorten. Wanneer gaat een Vlaamse band eindelijk zijn dood bezingen? De Franse doodsengelen doen het alvast met een overdreven overtuiging, wat het alleen maar grappiger maakt. Want, sorry beste hippies, geweld is nog steeds hilarisch.
Nog zoiets ludiek is Dépêche-toi! De mannelijke helft, Herr Silver, maant u aan zich te haasten maar het mag niet baten, u heeft de trein gemist.

De Musique pour Musique Mensch zal wellicht zijn neus ophalen voor Cyril, Frau Warrior en Herr Silver beschikken dan ook niet echt over enig zangtalent. Maar amusant is het in elk geval wel en de party beats fleuren deze chaos behoorlijk op. U moet het maar allemaal niet te serieus te nemen, zij doen dat zelf duidelijk ook niet.
Cyril is sinds 21 juni digitaal verkrijgbaar, voor de CD zal u tot 26 juli moeten wachten. Bovendien kan u dit curiosum deze zomer live bewonderen op Dour.

Tracklist:

1. Cyril
2. Forêt mystique, le malin qui grandit en moi
3. Oublie moi
4. Les codes
5. Marin
6. La mort d'une dame
7. La fille à la tête de dinde
8. Meurs meurs Jean Pierre Pernault
9. Toute la haine qui m'incarne
10. Dépêche toi
11. Le gilet rouge
12. Amant maitresse
13. Love les tartes
14. On devient fou ici




Download: Toute La Haine Qui M'Incarne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten