dinsdag 29 juni 2010

Osawa Bin Laden.


Ik doe het niet vaak, maar soms valt mijn oor op het Keizerrijk van de Reizende Zon, Japan. De absurde Japanse muziek, om maar te zwijgen van die verschrikkelijke j-pop en gestoorde Gothic groepjes zijn dan ook niet echt ons helmboswuivend oor waardig.

Hoe dan ook, een zekere Shinichi Osawa -in Japan naar verluidt een beroemd muzikant- zal morgen zijn tweede album, SO2, uitbrengen. Shinichi was in de jaren 90 en 2000 frontman en dus het gezicht van Grosso Mondo, een waarlijk afschuwelijk slechte band die zich bezighield met zeer abominabele house, bossa nova, pop en een soort jazz.
In 2007 veranderde Osawa echter van label, stijl en naam. Grosso Mondo werd voor de -naar mijn weten- tweede maal ontbonden, en Osawa ging totally solo electro maken als Dj, dit resulteerde in debuutplaat The One. Of deze de moeite is laat ik in het midden, zijn opvolger SO2 is dat wel.

Horendol

SO2 bevat veertien uitstekende dance tracks met de nodige beats en elektronica om een electrofiel als mezelf een dik uur meer dan tevreden te stellen. Mocht ik een Dj zijn, enkele nummers zouden zeker mijn playlist halen.
Dat Osawa ondertussen ook in het Westen een grote meneer is blijkt al uit de openingstrack én eerste single, Love Will Guide You, waaraan Tommy Sunshine zijn medewerking verleende. Het klinkt hip, westers en catchy. Super!
Iets heel anders is Sykill, rare Indisch aandoende melodieën drijven u met alle plezier horendol (maar absoluut niet in een negatieve zin). Het doet me sterk denken aan Gold Panda (zijn nieuwe album zal ik naar alle waarschijnlijkheid ook binnenkort 'reviewen').
Zingaro knoopt rustig een knotsgek vervolg aan Sykill, maar iets wilder en explosiever. Net zoals Love Will Guide You kreeg Zingaro inmiddels een kleurrijke en toch wel erg coole clip.



Belgisch talent

Vervolgens pakt onze Jap uit met een zuiders aandoende samenwerking met het Engelse duo The Black Ghosts. Zei ik veertien uitstekende songs? Excuseer me, want dit is een rotlied.
Gelukkig maakt Pianoctro deze flater meteen weer goed. U krijgt zalige en krachtige electro op uw bord. Boys Noize-style, maar nu en dan wordt dit verstoord door een -surprise surprise- pianotune.
Nog zo iets lekkers is Singapore Swing, niemand minder dan Paul Chambers heeft bijgedragen aan deze zalige track. Paul Chambers is zowaar een Belgisch techno-talent.
Ook bij BBGirls BBBoys en het synth-y Morphy krijgt u de kans u helemaal te laten gaan op de vele beats per seconde.
Om even te relaxen komt dan Paris opzetten in een lekker broeierige minimal stijl om daarna Het Kanaal over te steken naar London(Home's Not Where You Lay Your Head), ook deze halte is best te pruimen en neigt een beetje naar IntelligentDanceMusic.
Afsluiten doen we met Addicted To The Baseline, een razendsnel techno-nummer waarvan u niet zal wakker liggen. Het is een beetje zoals Vitalic's Ok Cowboy, maar bijlange niet zo goed.

OS2 biedt een grote en aangename variatie aan qualitate qua, maar bevat naast sommige geniale composities helaas ook enkele stinkers.

Tracklist:

1. LOVE WILL GUIDE YOU feat. TOMMIE SUNSHINE
2. SYLKILL
3. ZINGARO
4. HEART GOES BOOM feat. THE BLACK GHOSTS
5. PIANOCTRO
6. TECHNODLUV
7. BUTTON!!
8. SINGAPORE SWING feat. PAUL CHAMBERS
9. BBG BBB
10.MORPHY
11.PARIS
12.LONDON (HOMES NOT WHERE YOU LAY YOUR HEAD)
13.THANK YOU FOR YOUR LOVE
14.ADDICTED TO THE BASELINE





Geen opmerkingen:

Een reactie posten