woensdag 11 januari 2012

We Are Russians Compilation Vol. 1


We Are Russians of kortweg WAR is een hip Russisch label dat zich voornamelijk in electro van eigen origine specialiseert. Om hun artiesten in the picture te zetten, brengt WAR deze maand voor het eerst een compilatie van het beste wat hun protégé's te bieden hebben. Sinds Tesla Boy weten we dat er best wat muzikaal talent in dat enorme rijk aan de Oost-grens van de Europese Macht vertoeft. Maar ik moet toegeven dat Russische muziek maar zelden tot in mijn ipod geraakt. Helaas!

Gelukkig tracht WAR daar nu verandering in te brengen en slaagt daar bovendien met verve in. De stuk voor stuk Russische artiesten (de meesten uit Moskou of St. Petersburg) klinken verrassend aangenaam. Mocht men de namen niet lezen, men zou denken dat het Fransen (of misschien Italianen) zijn. Bijna allemaal geven ze dan ook een zalige 80's disco touch aan hun electro wat nog een pak leuker maakt. Enkele toppers zijn Lovinsky en Moskva-Kassiopeya (Valerie-electro!), The Deadly SSSkillSSS en Killorgiveup (witch house!). Met Lovinsky toch wel als primus inter pares.

Maar het allerbeste van dit verhaal is het feit dat de hele compilatie gratis en legaal te downloaden valt via Mediafire. Gotta love those Russians.

1. Lovinsky - Dreamcatcher
2. Litov - DO IT
3. Moskva-Kassiopeya - Odyssey Pt. II
4. Quasars and Lovinsky - Made in the 80’s
5. Gmorozov - THriambos 91 edit
6. Sohight - Boys (Original Mix)
7. Phalanxes Of Fingers - Pleasure
8. Dandyskills - Back to 1989 (VIP)
9. Ziroberto - The Future
10. Valotihkuu - Travelling
11. Congenital Pride - GRS 1915+105
12. Kensy Krackshow - Dancing Flam
13. The Deadly SSSkillSSS - 3D
14. 2Gross -It’s just a game
15. Sego - Lesopilka
16. Mediocrity - Resist
17. Killorgiveup - Blind
18. Summer Of Haze - Super Crystal Track

Geen opmerkingen:

Een reactie posten