donderdag 26 januari 2012

Trust - TRST


Wat bezielde Maya Popstepski in hemelsnaam om de succesvolle band Austra (voor alle duidelijkheid, ze is niet zangeres Katie Stelmanis) aan de kant te schuiven en van nul af aan terug te beginnen met een nieuw project? Met het duo genaamd Trust, dat ze sinds vorig jaar vormt met zanger Robert Alfons zorgt ze opnieuw voor verfrissende indie.

Trust kwam in 2011 van de grond en stond al op hetzelfde podium als Balam Acab, Hercules and Love Affair, Crystal Castles en Glass Candy. Geen wonder dat het Canadese duo inmiddels een zekere status in de indie scene verworven heeft. Ze hadden dus een stevige uitgangspositie, maar dat betekent niet dat hun muziek op zichzelf zonder waarde is. Au contraire!

Maya en Robert kiezen voor gothy electro-pop, wat goed aanslaat zoals bleek uit de receptie van de fantastische single Bublform. Op 28 februari komt het debuutalbum TRST uit via het vermaarde label Arts & Crafts (Feist, Chilly Gonzales, Ra Ra Riot!,...) en het lijkt sterk genoeg om het succes van Austra's Feel It Break te evenaren. Hoewel beide albums een duister kantje hebben lijkt TRST de nadruk minder op het dramatische en meer op het poppy en elektronische te leggen.

Het is echt een album to watch, vandaag nog gaf Pitchfork de geweldige afsluiter (en nieuwe single) Sulk een welverdiende 'Best New Music' rating. Maar zelf viel ik als een blok nog voordat ik wie achter het duo zat, simpelweg wegens de muziek, en als dat mijn kan overtuigen zonder andere invloeden en vooroordelen, dan is het goed! Heel goed! Bovendien heeft het een hilarische cover art. Alle respect voor de man, maar het doet me sterk aan Antony Hegarty denken.

Tracklist:

01. Shoom
02. Dressed for Space
03. Bulbform
04. The Last Dregs
05. Candy Walls
06. Gloryhole
07. This Ready Flesh
08. F.T.F.
09. Heaven
10. Chrissy E
11. Sulk


Geen opmerkingen:

Een reactie posten