woensdag 4 januari 2012

Poliça - Give You The Ghost


Poliça is een Amerikaanse band to watch. Tot voor kort geheel onbekend, maar samengesteld uit ervaren muzikanten die vaak verbonden zijn met producer Ryan Olson, vooral bekend als frontman van de spraakmakende band Gayngs. Poliça draait op haar beurt helemaal rond zangeres Channy Casselle, een jongedame die u misschien kent van Roma Di Luna of van haar bijdrage aan het gelauwerde Gayngs album Relayted uit 2010.

Hoewel de band in november nog maar voor de tweede keer optrad heeft ze dus een pak troeven om het op korte tijd te maken in de indiewereld. Hun debuutalbum Give You The Ghost ligt bovendien klaar voor de release op 14 februari via Totally Gross National Product. De plaat wordt gedomineerd door Casselle's wondermooie en aparte stem, al is deze een beetje elektronisch bewerkt (zonder dat het echter stoort). Het klinkt als een soort van I Blame Coco en Ellie Goulding.

Maar vergis u niet, de algemene stijl van Poliça is toch een pak minder poppy dan Goulding en Coco. De invloeden van Gayngs laten zich uiteraard niet onbetuigd. Het is soulvolle en soms zelfs jazzy indie, met af en toe een vleugje electropop en vaak opgesmukt met mooie R&B. Zeer aangenaam, allesbehalve saai, maar nu ook niet zo ongelofelijk complex dat u het noorden zou kwijt geraken.

Give You The Ghost is een uitstekend debuut, met een erg interessante sound die me origineel genoeg lijkt voor een zeer mooie toekomst.

Tracklist:

1. Amongster
2. I See My Mother
3. Violent Games
4. Dark Star
5. Form
6. The Maker
7. Lay Your Cards Out
8. Fist, Teeth, Money
9. Happy Be Fine
10. Wandering Star
11. Leading To Death




Geen opmerkingen:

Een reactie posten