woensdag 25 januari 2012

Crozet - We'll Be Gone By Then


Fans van synth pop zullen smullen bij het beluisteren van het debuut van John Helmuth en Sean Lee uit Philladelphia. Dit duo, genaamd Crozet, bracht deze maand het verukkelijke album We'll Be Gone By Then uit via Synthemesc Records. Dat is overigens ook het label van de geweldige Teeel, die zelf al liet verstaan dat hij helemaal weg is van deze plaat.

We'll Be Gone By Then surft mee op een grootse golf van 80's synth pop en chill wave à la Washed Out. Verder word de sound niet onterecht in het verband gebracht met de synth-shoegaze van M83, de God der indie himself. Het album heeft eenzelfde opwekkend effect als Hurry Up We're Dreaming, maar zonder meteen hetzelfde niveau te halen. Dat is uiteraard niet geheel onverwacht. Desondanks blinkt het album uit in een zuivere schoonheid die enkel het overmatige gebruik van synths kan veroorzaken. Best overweldigend.

De vocals dragen bij aan het dreamy effect, maar in On The Line klinken ze krachtiger, wat dit nummer een extra touch geeft. Ergens zou dit duo niet mis staan in de Franse Valerie scene. Jawel, een nummer als We Can See It had zeker niet misgestaan op de geniale soundtrack van de film Drive van Nicolas Winding Refn (2011). Ook de afsluitende titeltrack mag er zijn, meer zelfs, dit aanstekelijke up tempo nummer is het hoogtepunt van het album.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten