zondag 29 januari 2012

JMSN - †Priscilla†

JMSN's self released debuutalbum †Priscilla† (10/01/2012) is een formidabel snoepje voor fans van The Weeknd (en dat zijn er veel).
Christian Berishaj's hoge contra tenor vormt een perfecte combinatie met de stijlvolle indie r&b. Bijna alle nummers halen hetzelfde torenhoge niveau. Maar er zitten ook enkele sublieme pareltjes tussen zoals Somewhat, Do U Remember The Time, Runaway en Jameson. Let bovendien ook eens op de prachtige saxofoon in Love & Pain en het blazersensemble in het uitbundige Fire.

By the way, voor zij die bij het aanschouwen van de titel schrik kregen voor een witch house-plaat: het zal u snel duidelijk worden dat het album absoluut niets met dit genre van doen heeft. Nochtans heeft de geweldig angstaanjagende en zelfs ronduit walgelijke (doch erg leuke) clip voor Something ook wel wat met duistere magie te maken. Maar als je daarna naar een opwindende song als Girl luistert verdwijnen die braakneigingen vanzelf.

†Priscilla† is een r&b album waar ik van smelt, en dat terwijl ik absoluut geen r&b fan ben. Dat is me dunkt toch een applausje waard. Ten slotte wens ik u op de fantastische cover art te wijzen. Bedankt voor uw aandacht.

Tracklist:

1 Choices
02 Jameson
03 Alone
04 Do U Remember the Time
05 Somewhere
06 Hotel
07 Something
08 Fallin
09 Love & Pain
10 Fire
11 Jameson, Pt. II
12 Runaway
13 Girl (I Used to Know) [feat. Boldy James]
14 Let U Go
15 Lights
16 Nunca Se Sabra

Geen opmerkingen:

Een reactie posten