zondag 27 november 2011

Rebecca & Fiona - I Love You Man


Ik leerde Rebecca Scheja en Fiona Fitzpatrick in 2010 kennen, toen ze hun landgenote Robyn doorheen Europa volgden als voorprogramma. Op dit moment stond het Stockholmse duo vooral bekend als dj-act, gezien ze slechts één single hadden uitgebracht.

Vandaag mogen we Rebecca & Fiona evenzeer beschouwen als volwaardige artiesten, hun debuutalbum I Love You Man ligt sinds 16 november in de platenwinkel via Universal. Net als Robyn valt hun muziek onder electro pop te kwalificeren, maar eerder in de stijl van Adrian Lux en Fred Falke.

Opener Giliap lijkt op het eerste gezicht wat hersenloze eurodance, maar komt daar wonderwel goed mee weg. Bij het fantastische Jane Doe krijgen we echter pas de ware sound van Rebecca & Fiona te horen: zeer strakke, catchy en extreem dansbare electro. Andere aanraders zijn Bullets, We Are Girls en Ted.

Het is misschien wat voorspelbaar, maar het duo klinkt waarlijk op en top Scandinavisch zoals enkel Zweedse godinnen dat kunnen. Zoiets kan ik enkel toejuichen. I Love You Man is een verslavend leuk album, dat weliswaar nog niet het niveau van Robyn haalt, maar zeker het luisteren waard is. R&F zijn al erg populair in Zweden, en wat hot is in Zweden, is dat weldra in de rest van de wereld.

Tracklist:

01. Giliap
02. Jane Doe
03. Dance
04. Edge
05. Church Is On Fire
06. Bullets
07. If She Was Away
08. We Are Girls
09. Ted
10. Golden Gate
11. Hard
12. Sleep Alone


Geen opmerkingen:

Een reactie posten