maandag 12 juli 2010

Zoë Keating - Into The Trees


Ze moet zowat het lelijkste kapsel ter wereld hebben maar oh wat een prachtige muziek schudt Zoë Keating uit haar cello.
Als u deze rosse rastadame uit San Fransisco voor het eerst zou bekijken zou u menen dat zij een dakloze drugsverslaafde is, maar in werkelijkheid is ze een veelbelovend avant-gardistische artieste. Met haar unieke techniek door vele stukje cellomuziek in laagjes op elkaar te plakken vormt ze erg ingenieuze composities.
Mevrouw Keating klasseert haarzelf onder de noemer klassieke muziek, toch zal haar nieuwe album, Into The Trees, ook de mensen die liever passen voor Bach en Brahms kunnen bekoren. Haar tracks doen immers erg modern aan, je kan het vergelijken met de betere hedendaagse filmmuziek. Men vindt haar muziek dan ook terug in meerdere soundtracks en samenwerkingen met andere artiesten zoals Amanda Palmer van The Dresden Dolls.
Ze laat alleszins duidelijk merken wat voor een fantastisch veelzijdig instrument de cello is. Dus mijn beste generatiegenoten met uw algemene vrees voor de klassieke pracht en praal, laat u voor een keer verleiden tot een bezoek aan de warme wereld van de cello, en hopelijk stoot u op een dag door tot de rest van onze geweldige muzikale erfenis.
Into The Trees is absoluut een parel, nu moet iemand mevrouw Keating nog vertellen dat ze haar hoofd beter niet gebruikt als cover-art, tenzij ze dit doet als contrast met de schoonheid van haar muziek, no offence.

Tracklist:

01 - Optimist
02 - Forest
03 - Escape Artist
04 - The Path
05 - Lost
06 - Hello Night
07 - Don't Worry
08 - Seven League Boots
09 - The Last Bird
10 - Flying & Flocking
11 - Optimist (live)




Download: Optimist mp3

Geen opmerkingen:

Een reactie posten