maandag 12 juli 2010

Deastro - Mind Altar EP


Detroit, ooit Motor City en industriële hoofdstad van de wereld is vandaag de dag een place not to be. De industrie is vertrokken naar de lageloonlanden en de werkloosheid is enorm. Detroit is tevens de bakermat van Motown én techno-muziek. Maar vandaag lijkt het culturele verval van de stad even erg als de wegkwijnende industrie.
Toch mogen wij ons verheugen op muzikaal talent uit deze semi-apocalyptische metropool. Het solo-project van Randolph Chabot Jr., Deastro genaamd, verraste ons reeds vorig jaar met zijn internationaal debuutalbum Moondaggers. Vooral de legendarische titel van 'Daniel Johnston Was Stabbed In The Heart With The Moondagger By The King Of Darkness And His Ghost Is Writing This Song As A Warning To All Of Us' blijft ons bij, maar de muziek zelf is uiteraard ook uitstekend.

Ondertussen heeft Deastro weer wat nieuws in petto. Op 22 juni werd zijn Mind Altar EP digitaal gereleased. Hij had nochtans er net zo goed een album van kunnen maken. De EP bevat immers maar lieftst elf tracks, inclusief drie bonus tracks.
Net zoals Moondaggers is Mind Altar een prachtig voorbeeld van elektronische dream pop. Hij trekt het psychedelische en experimentele karakter van Moondaggers mooi door, maar de ondertoon is iets meer ambient. Vooral de bonus-tracks zijn dan weer iets levendiger (zeker het zalige Shield Whip).


U zal moeite moeten doen om een zwak punt in deze uitstekende EP te vinden, daarentegen kan men wel enkele hoogtepunten onderscheiden, titeltrack Mind altar, Pastor Kid Redux Edition, The Concept Of Land Ownership en Get Frostied zijn naar mijn bescheiden mening absolute sterkhouders.
Maar ook Divali (naar het hindoeïstische feestje) en het zware World Of Shadow zijn uitschieters.
Deastro maakt ook indruk met zijn prachtige cover art. Die van Mind Altar is ontworpen door Mike Cina, een veelgevraagd grafisch designer die naast Deastro's label Ghostly International ook Coca Cola, Pepsi, Mazda, HP en Fox Sports tot zijn opdrachtgevers mag rekenen.

U merkt het al, ik krijg geen slecht woord over mijn lippen. Geheel terecht. En dit is nog maar een EP,...wat gaat zijn volgende album dan wel niet geven?
Put your hands up for Detroit.

Tracklist:

01 Mind Altar
02 Genesis Weapon
03 Pastor Kid Redux Edition
04 Mowgli the Lynx
05 The Concept of Land Ownership
06 Divali
07 Get Frostied
08 World of Shadow
09 Shield Whip (Bonus Track)
10 Seven Fell From the Firmament (Bonus Track)
11 Orange Swimmer (Bonus Track)




Download: Mind Altar mp3

Geen opmerkingen:

Een reactie posten