woensdag 7 juli 2010

Autolux - Transit Transit


In het verre Los Angeles bevindt zich Autolux, dit is geen upperclass autogarage, noch een marginale met een chique naam. Integendeel, Autolux is een trio dat zich graag bezondigt aan indie rock en dan vooral aan een soort arty shoegaze-variant daarvan, met wat invloeden van krautrock en dream pop. Zowel de twee heren als drumster Carla verzorgen de vocals.

Hun tweede album, Transit Transit, is gepland voor 3 augustus, en dat werd hoog tijd aangezien het debuut Future Perfect dateert van 2004. Maar kwaliteit vergt blijkbaar tijd bij deze groep. Bovendien bleven de groepsleden de afgelopen zes jaar niet stilzitten, zo schreven ze een toneelstuk en werkten ze mee aan muziek voor UNKLE.

Transit Transit
is een aardig plaatje geworden, de sound doet me ergens denken aan Radiohead, maar dan...anders, het is gereserveerder. De expressie van de frontman lijkt thans sterk op die van Thom Yorke.
Ze lijken aan de ene kant moeite te doen om ingetogen te blijven maar spelen toch met passie en van tijd tot tijd word er stevig gitaarwerk geleverd. De zachte shoegaze-stemmen maken de muziek toch immer kalm en deze samenzang klinkt erg arty en soms lijkt het ietwat vals, maat dat is slechts schijn. Om de een of andere reden doet Spots me zelfs aan John Lennon denken. Het sterkste nummer is voor mij part duidelijk Supertoys, maar ook afsluiterThe Science Of Imaginairy Soldiers mag er wezen.

Zoals ik al zei, een aardig album, maar u beluistert het best niet 's avonds, de kans dat u in slaap valt is niet onbestaande.






Download: Autolux - Supertoys mp3

Geen opmerkingen:

Een reactie posten