donderdag 2 februari 2012

Spleen United - School Of Euphoria

School Of Euphoria is het derde album van de gerenommeerde Deense electro-rockband Spleen United. Het ligt sinds 30 januari in de winkel (al betwijfel ik of het daadwerkelijk in een Belgische winkel te verkrijgen valt, maar u kent het wel, itunes enzo...) via Copenhagen Records.

Op het eerste zicht heeft Spleen United soms iets weg van Duitse industriële ebm en synth pop. Daar heeft het veelvuldig gebruik van computerstemmen, strakke synths en de vrij militaire stem van zanger Bjarke Niemann zeker iets mee te maken. Desondanks klinken deze Denen vaak even fris als Friendly Fires of Fenech-Söler.

School Of Euphoria pakt uit met de erg geslaagde singles Days Of Thunder en Sunset To Sunset, maar daar hoort uw interesse zeker niet te stoppen. Songs als Simplicity, Bright Cities Keep Me Awake en µ zijn vrij catchy en de lyrics worden er netjes ingeschopt. Die mantra's variëren van "Everyone, you know, someday, will die" tot "Children are innocent, teenagers fucked up in the head, adults even more fucked up and elderlies arelike children" en "A.n.i.m.a.l.s., we are still wild animals". Niet al te vrolijke teksten dus, maar wel erg dansbare electro. Dat geldt des te meer voor het relaxe Euphoria en het aanhangsel Pi. Om maar te zwijgen over het fantastische Misery, met de vocals van model/zangeres Gitte Nielsen (ooit nog mevrouw Stallone). Dit kon wel een verslavende Fear Of Tigers song zijn! Zalig dus.

Spleen United bevestigt haar reputatie als voorname Scandinavische electroband en verdient alle lof voor dit verslavende album, dat bovendien nog eens erg goed gemixt is. Het is wel jammer, die lelijke cover art...

Tracklist:

01 – Days Of Thunder
02 – Misery (Feat. Gitte Nielsen)
03 – Sunset To Sunset
04 – Simplicity
05 – Euphoria
06 – p
07 – Bright Cities Keep Me Awake
08 – Groundspeed
09 – µ
10 – Loebner
11 – It’s a Wild Life



Geen opmerkingen:

Een reactie posten