dinsdag 14 februari 2012

inVerse - A Record


Russische muziek dringt amper door tot onze contreien. Met uitzondering van wat Nu disco en electro(pop) hier en daar. Een goede reden hiervoor is dat de het merendeel van de muziek uit de post-sovjet-staat van een erbarmelijk lage kwaliteit is. De radio's worden voornamelijk overspoeld door schandalig laag bij de grondse commerciële troep en het alternatieve milieu is ingepalmd door in de weinig charmante Russische taal kwelende en gedateerde rockgroepen.

Zoiets zou men echter niet durven beweren bij het beluisteren van het debuut van de Post punk band inVerse (of volgens Last.fm: 'In Verse') uit Sint-Petersburg. Het album A Record werd vorige maand uitgebracht en gratis als download ter beschikking gesteld op hun site. Dit groepje rond zanger Ilya Rybakov verrast in hoge mate met prachtige cold wave en een streepje shoegaze (héérlijk gitaarwerk). Men zou denken dat hier een Londense band aan het werk is, van een Russisch accent is dan ook absoluut niets te horen, deze jongens kennen hun klassiekers. Op bepaalde momenten zou ik ze zonder probleem vergelijken met The Horrors. Luistert u zelf naar fantastische nummers als Nobody's Right, Sunk of Colours en u weet wat ik bedoel. Vooral Sunk is onweerstaanbaar goed.

Als er nog meer van dergelijk talent voorbij de Oostelijke grens van de Europese Unie verscholen zit is het hoog tijd dat deze haar weg naar het Westen vindt. inVerse zet een stap in de goede richting, al kan het met hun bekendheid in Europa een pak beter. Om niet te zeggen dat die bekendheid praktisch totaal onbestaande is. Heel spijtig, maar hopelijk voor verbetering vatbaar. Misschien moeten ze maar eens bij de pr-machine van Lana Del Rey aankloppen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten